Tatilsepeti.com’un yaptığı araştırmaya göre, eylül ayından itibaren, iki kişilik konaklamalar şeklinde yapılan tatil rezervasyonlarında hızlı bir artış görüldü. Araştırmaya göre, eylül ayında tatile çıkanlar, genellikle 20-35 yaş arası, beyaz yakalı çalışanlardan oluşurken, en çok tercih edilen lokasyonlar ise sırasıyla Kemer, Bodrum, Alanya, Side ve Belek oldu.
Tatilsepeti.com’un yaptığı araştırmaya göre, okulların açılmasıyla birlikte çocuksuz çiftlerin tatil rezervasyonlarında hızlı bir artış yaşandı. Özellikle 7 Eylül’den sonra tatiller, genellikle iki kişilik konaklamalar şeklinde gerçekleşti. Araştırmaya göre, bu dönemde en çok tercih edilen lokasyonlar, sırasıyla Kemer, Bodrum, Alanya, Side ve Belek oldu. Kemer’deki oteller çoğunlukla, sundukları alternatif aktiviteler nedeniyle tercih edilirken, Bodrum, tarihi ve romantik atmosferi ile her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftlerin gözdesi oldu.
Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, eylül ayında tatile çıkan kişilerin ağırlıklı olarak 20-35 yaş arası, beyaz yakalı çalışanlardan oluştuğunu söyledi. Eylül ayında otellerin fiyatlarının düştüğünü, misafirlere romantik paketler sunulması ile birlikte tatilci profilinin de bu dönemde değiştiğini ifade etti: “Özellikle okulların açılmasıyla birlikte, iki kişilik konaklamalar şeklinde yapılan tatil rezervasyonlarında hızlı bir artış oldu. Daha sessiz bir tatil yapmak isteyen çiftler, fiyat avantajlı kampanyaların da artmasıyla birlikte bu dönemde tatil yapmayı tercih etti. Eylül ayındaki talep yükselişi, bayram tatilinin de yaklaşmasıyla birlikte ekim ayında da devam ediyor. Yurtdışı turlarda şu anda yer bulmak neredeyse imkansız. Kurban Bayramı’nda tatile çıkmak isteyen tatilcilerin rezervasyonlarını son ana bırakmamalarını tavsiye ediyoruz.”
Okullar Açıldı Çocuksuz Çiftler Tatile Koştu
Okulların açılmasıyla birlikte, çocuksuz çiftlerin tatil rezervasyonlarında patlama yaşandı.
DİĞER HABERLER
Rixos Mısır Yeni Yıla Dünya Yıldızlarıyla Giriş Yapıyor
Kızıldeniz’de 1 haftalık eğlence takvimi için geri sayım başladı.
Atina Rivierası’ndan Pire’ye: Yatırımcıların Yeni Cazibe Rotası
Antik tarihin ruhu, modern şehircilik anlayışı ve Akdeniz’in sıcak yaşam enerjisi…
“NIVEA, Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü’nü Kazandı!”
“21.Uluslararası Altın Koza Film Festivali Başlıyor”
“Botoks Yaptıranlar Dikkat: Bu Reaksiyonları Yaşayabilirsiniz”
“Uykular Tatlı Rüyalarla Dolup Taşıyor!”
“Zor Olan Vazgeçmek Değil Kabullenmektir”
“Dilek Hanif Paris'i büyüledi”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32












