KÖŞE YAZILARI

2010 Yazı, Pastelli Geçecek

Markaların ilkbahar-yaz koleksiyonlarına hiç göz atma imkanınız oldu mu? (Simge Kurban)
 
   
 
 
     

Markaların ilkbahar-yaz koleksiyonlarına hiç göz atma imkanınız oldu mu? Etraf pastel tonlardan geçilmiyor desek, yeridir.

Normalde sarı, mavi, yeşil ve kırmızının canlı tonlarını görmeye alışık olduğumuz yaz mevsimi, bu sezon yumuşakbaşlı bir hal takınıyor kendine. Pantone’un 2010 ilkbahar/yaz renk kartelasında da yayınladığı gibi; pastel pembe ve mavinin yanısıra mine, turkuaz, leylak, nar çiçeği, somon, soluk gri, ekru, şampanya, bej, pudra tonları gibi yumuşak renkler, yazın en gözde renk trendleri arasında.



Özellikle pembe tonları bu yaza damgasını vuracak. Pembe tonları sıklıkla pudra pembesi, portakal çiçeği, gülkurusu, pamuk şekeri tonlarında çıkacak karşımıza. Bu rengi en güzel beyaz, gri ve krem tonları tamamlamakta.

Pastel tonlar yumuşak bir etkiye sahip olmasının yanısıra; soluk bir görüntü de yaratıyor. Esmerlerin tenleriyle zıtlık oluşturarak harikalar yarataan pastel renkler, beyaz tenlilerin üzerinde oldukça renksiz ve soluk durabiliyor. Bu yüzden, açık tenlilerin olduğundan yaşlı görünmemeleri için renk seçimlerinde dikkatli davranmaları gerek.

Işıl ışıl, sımsıcak bir yazı biraz soluk, cansız geçirecekmişiz gibi görünüyor; ama buna renk katacak olan bizleriz sonuçta, değil mi?

Herkese sıcacık bir yaz dileğiyle…

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>