KÜLTÜR-SANAT

“Din ve Bilim Aynıdır…”

Tüm dünyada fırtınalar koparan eserleri yaratan Dan Brown Floransa’da basın mensupları ile bir araya geldi.
 
   
 
 
     

Vecchio Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dan Brown kitaplarının bu kadar popüler olmasının nedeninin insanların gizeme duydukları ihtiyaç olduğunu belirtti.

Dante’nin 700 yıl önce yazdığı Inferno’nun bugün hâlâ modern olduğunu belirten Dan Brown, Inferno’nun bütün görsel yapısı ile hem ürkütücü olduğunu hem de insanlara dini öğretmede yardımcı olduğunu, bu nedenle Cehennem’i yazmadan önce Dante’nin Hıristiyan dünyasındaki etkisini anlamaya çalıştığını ve Dante’yi daha çok merak ettiğini söyledi.

Din ve bilimin birbiri ile olan bağını ise, “Din ve bilim aynıdır, her ikisi de sorulara yanıt vermeye çalışır. Ve her ikisi de birlikte çalışmak durumdadır,” diye açıkladı.

Dan Brown Cehennem’e konu olan dünya nüfusunun artışı için ise her gün 200.000 insanın dünyaya geldiğini, bunun çeşitli sorunlara neden olacağını vurguladı. Ve bu kitabıyla Dante ile modern dünyayı birbirine bağladığını söyledi.

Romanı neye göre yazdığı sorusuna ise, “Kendi zevkime göre kurguluyorum, basit ve yalın romanlar yazıyorum. Okurken benim de eğlendiğim kitaplar olsun istiyorum ki herkes eğlensin. Ve sonra diğer insanlarla zevkimi paylaşıyorum. Gördüm ki diğer insanların zevki de benimle benzer,” diye cevap verdi.

Yazarken en önemli kaynağının da insanlar olduğunu anlatan Dan Brown, “Kurgu ve hayal hayattadır, hayatın kendisidir; ama hayat kurgu değildir,” dedi.

Günlük hayattaki Dan Brown’ın anlatılması üzerine ise Brown esprili bir dille, “Ben de eşi isteyince evde çöpü döken bir adamım, bestseller değilim,” diyerek herkesi güldürdü.

facebook.com/altinkitaplar
twitter.com/altinkitaplar

http://www.altinkitaplar.com.tr/dan-brown-cehennem/

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın

DİĞER HABERLER

GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>